Live de seara

Aici ridicăm subiecte actuale care influențează viața noastră, construiesc societatea noastră și ridică valorile noastre morale! Ascultă și devină invitat în timpul transmisiunilor noastre live!

De la ce începem?

În cea mai mare parte, depinde de noi ce fel de familie putem construi și dacă va fi fericită sau nu. În emisiunea de astăzi am discutat despre următoarele întrebări: 1 Vârsta ideală pentru a te gândi la relații
Răspuns: Este un fapt firesc că începem să ne gândim la sexul opus în timpul adolescenței. 2 Vârsta ideală pentru a începe o relație pentru a construi o familie Răspuns: Vârsta matură, când îți dai seama de întreaga responsabilitate de a construi o familie și de a construi o relație pe viață cu o singură persoană. 3 Diferența normală de vârstă Răspuns: Ar trebui să fiți întotdeauna atenți la statisticile generale și nu la excepții. Diferența de vârstă ideală este de 3-5 ani. 4 Cadrul relațional
Trebuie să te păstrezi – asta spune Dumnezeu. Când tinerii se păstrează înainte de nuntă, după ce primesc o binecuvântare și o viață de familie fericită. A încerca totul pentru experiență este o înșelăciune și o minciună a unei lumi depravate. În relațiile dinainte de căsătorie, este foarte important să păstrezi limitele relației. Cu cât îți permiți mai mult, cu atât vrei mai mult. 5 Afectează comportamentul nostru înainte de căsătorie după căsătorie? Da, cheia unei vieți fericite de familie este începutul corect înainte de nuntă. 6 Cum să înțelegi că aceasta este persoana ta Este foarte important să te rogi ca Dumnezeu să-și dea răspunsul și să înțelegi în mod înțelept și conștient că aceasta este aceeași persoană. 7 Mi-e teamă că nu voi putea să mă căsătoresc / să mă căsătoresc, ce ar trebui să fac? Este foarte important să fii rezonabil și în niciun caz să nu te căsătorești/căsătorești de dragul unei căpușe. Toate la timpul lor.
În orice, trebuie să acordați atenție statisticilor generale și nu excepțiilor.
Observăm că familiile care au început să trăiască corect, care sunt ascultătoare, sunt mult fericite și de succes. Excepții pentru asta și excepții care se întâmplă foarte rar. Fii înțelept și prudent! Protejează-te pe tine și pe cei din jurul tău.

De ce am nevoie de familia?

Iată 20 de versete biblice despre familie
1. „Dacă nu se îngrijește cineva de ai săi, și mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credință și este mai rău decât un necredincios”. (1 Tim. 5:8)
2. „[Cornelius,] evlavios și temut de Dumnezeu cu toată casa lui, făcând multă milostenie poporului și rugându-se mereu lui Dumnezeu”. (Fapte 10:2)
3. „Condescendenți unii față de alții și iertându-vă unii pe alții, dacă cineva are vreo plângere împotriva cuiva: așa cum v-a iertat Hristos, așa faceți și voi.” (Coloseni 3:13)
4. „Și voi, părinților, nu vă supărați copiii, ci creșteți-i în învățătura și îndemnul Domnului”. (Efeseni 6:4)
5. „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, [ca să fii bine și] ca să-ți se lungească zilele în țara pe care ți-o dă Domnul, Dumnezeul tău.” (Ex. 20:12)
6. „Învățați-l pe tânăr la începutul cărării sale: nu se va abate de la ea când va fi bătrân”. (Prov. 22:6)
7. „Dacă nu vă este plăcut să slujiți Domnului, alegeți astăzi cui să slujiți, fie zeilor cărora i-au slujit părinții voștri, care erau dincolo de râu, fie zeilor amoriților, în țara cărora locuiți. ; dar eu și casa mea vom sluji Domnului, [căci El este sfânt]”. (Iosua 24:15)
8. „Fiul meu! păzește porunca tatălui tău și nu respinge învățătura mamei tale.” (Prov. 6:20)
9. „Aceasta este o moștenire de la Domnul: copii; răsplata de la El este rodul pântecelui. Ca săgețile în mâna unui om puternic, așa sunt fiii tineri. Ferice de omul care și-a umplut tolba cu ele! Nu vor rămâne de rușine când vor vorbi dușmanilor de la poartă.” (Ps. 126:3-5)
10. „Dragostea este îndelung răbdătoare, milostivă, iubirea nu invidiază, iubirea nu se înalță, nu se mândrește, nu se poartă nepoliticos, nu își caută pe ale sale, nu este iritată, nu gândește rău, nu se bucură în nelegiuire, dar se bucură de adevăr; acoperă totul, crede totul, speră totul, îndură totul.” (1 Corinteni 13:4-7)
11. „Căci Dumnezeu a poruncit: Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta; și: cine își blestemă tatăl sau mama, să moară de moarte.” (Matei 15:4)
12. „Fiul înțelept îi place tatălui său, dar omul nebun își neglijează mama.” (Prov. 15:20)
13. „Ascultă, fiule, învățătura tatălui tău și nu respinge legământul mamei tale.” (Prov. 1:8)
14. „Copii, fiți ascultători de părinții voștri în toate, căci aceasta este plăcut Domnului”. (Col. 3:20)
15. „Copii, ascultați de părinții voștri în Domnul, căci este drept. Onorează-ți tatăl și mama ta, aceasta este prima poruncă cu o făgăduință.” (Efeseni 6:1-2)
16. „Milostivirea Domnului este din veac în veac pentru cei ce se tem de El, iar dreptatea Lui este asupra fiilor fiilor, care păzesc legământul Său și își aduc aminte de poruncile Lui ca să le împlinească”. (Ps. 102:17-18)
17. „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, așa cum ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău, pentru ca zilele tale să fie lungi și să-ți fie bine în țara pe care ți-o dă Domnul Dumnezeul tău.” (Deut. 5:16)
18. „Cel ce-și supără casa va primi vântul ca moștenire, iar cel nebun va fi sclavul celor înțelepți cu inima”. (Prov. 11:29)
19. „Cel lacom își va strica casa, dar cel care urăște darurile va trăi”. (Prov. 15:27)
20. „Se trezește noaptea și împarte mâncare în casa ei și roabe. Ea se gândește la domeniu și îl dobândește; din rodul mâinilor lui plantează o vie. Își încinge coapsele cu putere și își întărește mușchii.” (Prov. 31:15-17)

De ce eu ascult anume aceasta muzica?

Deoarece nici scopul și nici stilul muzicii nu determină dacă un creștin poate asculta muzică seculară, trebuie luat în considerare conținutul versurilor cântecului. Deși textul din Filipeni 4:8 nu se referă în mod specific la muzică, este un ghid excelent pentru textele muzicale: ceea ce este plăcut și admirabil, ceea ce este moral și demn de laudă.” Dacă trebuie să ne gândim la astfel de lucruri, atunci desigur că acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să le invităm în mintea noastră prin muzică și cântece. Poate textul unui cântec secular să fie adevărat, nobil, corect, pur, frumos, minunat, excelent și lăudabil? Dacă da, atunci nu este nimic în neregulă cu creștinii să asculte cântece seculare de acest fel.

Cu toate acestea, o cantitate semnificativă de muzică seculară nu corespunde standardelor din Filipeni 4:8. Muzica seculară promovează adesea imoralitatea și violența, subliniind în același timp puritatea și integritatea. Dacă un cântec glorific ceva care este împotriva lui Dumnezeu, un creștin nu ar trebui să-l asculte. Cu toate acestea, există multe cântece seculare care nu îl menționează pe Dumnezeu, dar promovează valori pioase precum onestitatea, puritatea sau integritatea. Dacă un cântec de dragoste promovează sfințenia căsătoriei și/sau puritatea iubirii adevărate, atunci chiar dacă nu menționează Dumnezeu sau Biblia, poate fi ascultat și savurat de toată lumea.

Ceea ce o persoană permite să-și ocupe mintea îi va determina mai devreme sau mai târziu cuvintele și acțiunile. Aceasta este premisa din spatele Filipeni 4:8 și Coloseni 3:2, 5 – crearea unui model de gândire util. 2 Corinteni 10:5 ne spune să „luăm captiv orice gând, aducându-l sub Hristos”. Aceste scripturi ne arată clar ce fel de muzică nu ar trebui să ascultăm.

Evident, cel mai bun gen de muzică este cea care îl laudă și îl slăvește pe Dumnezeu. Muzicieni creștini talentați lucrează în aproape orice gen muzical, de la clasic la rock, rap sau reggae. Nu este nimic în neregulă cu un anumit stil de muzică. Versurile sunt cele care determină dacă un cântec este „acceptabil” pentru un creștin sau nu. Dacă ceva te face să gândești sau să faci ceva care nu-L slăvește pe Dumnezeu, ar trebui evitat.

Cum să înveți să trăiești cu nedreptate?

Biblia are multe de spus despre nedreptate. Știm că Dumnezeu reprezintă dreptatea; știm că El este împotriva nedreptății, chiar și în cele mai simple lucruri. Autorul cărții Proverbe vorbește despre aceasta: „Gretățile sunt o urâciune pentru Domnul și cântarele necinstite nu-I sunt plăcute” (Proverbe 20:23; de aici în continuare - New Russian Translation). Dreptatea se află în centrul tronului Său (Psalmul 89:15) și El nu aprobă necinstea, fie că este vorba despre un echilibru rupt sau un sistem juridic nedrept (Levitic 19:15; Iacov 2:8-9). Există multe alte versete atât în ​​Vechiul, cât și în Noul Testament, care ne oferă o idee despre atitudinea negativă a lui Dumnezeu față de nedreptate (2 Cronici 19:7; Iov 6:29; 11:14; Proverbele 16:8; Ezechiel 18:24). ; Romani 9:14).
Din cauza căderii, fiecare persoană este nedreaptă. Există multe contradicții în acțiunile noastre. Facem greșeli, ne răzgândim constant, facem și spunem lucruri complet opuse unele față de altele. După cum spune Iacov, „toți păcătuim în multe feluri” (Iacov 3:2). Nedreptatea pătrunde în viața noastră, pe măsură ce judecăm în mod nedrept și aplicăm standarde diferite pentru noi înșine și pentru ceilalți.

Singura modalitate de a scăpa cu adevărat de nedreptate este să recunoaștem mai întâi că Dumnezeu este perfect drept și că oamenii sunt în mod inerent nedrepți (adică imperfecți), apoi să accepți neprihănirea lui Dumnezeu (1 Ioan 1:5-9). Numai când încetăm să încercăm să ne facem neprihăniți, putem avea încredere în Cel care îi îndreptățește pe cei răi (Romani 4:5). Apoi, ca copii ai lui Dumnezeu, vom putea vedea clar cum să ne descurcăm cu nedreptatea din jurul nostru arătând milă (Mica 6:8; Iacov 1:27).

Ce noi devalorizăm?

Oamenii devalorizează „doar pentru a nu plăti. Nu sunt gata să plătească sau nimic. Prin urmare, este necesar să slăbim sau să luăm semnificația cuvintelor și faptelor. Ca să nu mai fie nimic de plătit. Evitați sentimentele de rușine că nu aveți nimic [de plătit], vinovăția pe care nu doriți să o faceți sau teama că nu veți mai primi nimic.”
Trăim într-o lume în care importantul a fost devalorizat. Chiar îmi doresc totul înapoi la locul lor. Astăzi vom vorbi despre asta, despre cele mai importante valori ale vieții noastre.